Lxxnir also mit anön krackheite / wo etlich hernach volged solaiweg nach dewegvngsayd arynei / wie diezÜ fai vn quailtet v kräckhelt send / gehandlet werde . XVeitec ist ; ü mercke dz die aufd ; mö : siyen wolle solle versehen werde mit disen nachfolgende fache zügericht / mit öS on zucker / als mit frische od new gcpache prot / wen man es gehaöekan / mlt hünern yenen / frischen alrn / rebhnnern / wtdere / kölßeren / klye / waldnögeln / oliue / cap^are / küte / pire / feigen / nussen / köstnlye / vnfürdle schlechte leut mtt pache vö schweine / gefalye flelsch / käf / kno6lach / ; wlfel / vn anSen dergletche fache / auch gesalyne fische / vn w ; eme yegllche am beste gefelt / desgleiche auch mtt de beste weine / sy seye weif od rot / vn mir gute essig als gesagt ist oben vo sne in dem capitel des wems vnd essichs / Aber dte wasier sollen erwelt werden welltche am aller lengsten mügenbehalrennwer^ den vo : zerstö : llcheit / als die erfarung gelernt hat von dem wasier von Xalott in Arragoma / vn von anderen wasseren an anndern ottten / welliche vtl zar mügen vnzerstörltch behalten werden / vnd \c eltter sy send ye mer sy sich reinigen / vnd yhe besser sy werden / darum wil lchs da nnner melden . N>öl Kcher aber mrr daruon lesen wü / wie ein segklicher züsal darin gewent / oder wie h gekocht werde foU len / einemyegttchen ; ü seinem furnemen vnd lust / der lesidas capitelvomwajser / darinn dlse fachen vberflüssig angezeigt selnd . . Fä ysn wegen welkerer erkleruncr dlses Capitelö / Staa Rasis sageübr» 6 , wlepyn sev / d ) ein yegllcder der^ v »h , vbccr